Pelit Minecraft Wiki


Lue ensin serverin säännöt! Kannattaa myös selailla serverillä käytettävät komennot ja vinkkilista.


Serverin versio: BETA v1.8.1


Maailmat:


Pelitcraft: Aloitusmaailma, serverin alusta asti mukana ollut rakentelumaailma. Falldamage ja mobit ovat pois päältä. TNT:n käyttö vain VIP-pelaajaluokalla (ja ylemmillä).NetherWilderness: Mobimaailma. Minecraft v1.8 generoitu.
Kingdom/Questland/Box: Erikoismaailmat questeille ja muille tapahtumille.UUTISET:15.10.2011

Laiterikko, serveri tauolla.

25.09.2011

Pelitcraftiin on tullut shakki. Shakkikomennot täällä.
24.09.2011

JOS KÄYTÄT METROA NIIN MENE KOKO MATKA SEURAAVALLE PYSÄKILLE, WARPPAAMINEN KESKEN MATKAN VIE SINUT LIMBOON JOSTA ON ERITTÄIN HANKALA PÄÄSTÄ POIS!


Plugin on tauolla, katsotaan mitä asialle voi tehdä.
22.09.2011

Serveri päivittynyt versioon 1.8.1.

EDIT: Valmis jar tiedosto, jossa minimap ym ladattavissa.


16.09.2011

Hissien tekeminen onnistuu nyt toisellakin tavalla. Uusi plugin on Signlift ja se on käytössä kaikille pelaajaluokille. Plugin mahdollistaa myös yksityiset hissit, joita muut eivät voi käyttää.

Opastusvideo:


06.09.2011

Reaaliaikainen kartta on nyt todella paljon tarkempi kuin ennen.

EDIT: Sieltä oikeasta reunasta ponnahtaa esiin valikko josta saa vaihdettua esim. isometriseen kuvakulmaan.

Linkki
02.09.2011

Jos käytät huijauksia/hackejä/huijaamis-modeja, saat bännit.
29.08.2011

Server online.
12.07.2011

Server offline.

Odotetellaan arkku/kyltti-bugin korjausta, joko Bukkitissa tai Minecraft päivityksessä.
08.07.2011

Minecraft päivittyi 1.7.3 versioon. Serverille pääsee tällä hetkellä molemmilla (1.7.2 ja 1.7.3) versiolla sisälle. Männät otetaan myöhemmin käyttöön.
07.07.2011

Kaikki kartat päivitetty ajantasalle, katso ne täältä. HUOM! Varmista sivun päivitys (CTRL+F5)!!


Serverillä mahdollista tehdä jalkapallokenttiä, asiasta video täällä. Tällä hetkellä vain Joni voi asettaa kentän, kysy pelissä lisää.
06.07.2011

Serveri päivitetty uusimpaan Minecraft versioon, eli 1.7.2. HUOM! Männät ovat poistettu käytöstä kunnes bugi korjataan!


Modattu jar löytyy täältä. Sisältää paremman chatin (voi selata!), valmiuden "HD" tekstuureille ja tietysti Minimapin.

Minecraft ei päivity uuteen versioon? - Avaa käynnistävalikko, kirjoita hakukenttään %appdata%/.minecraft/bin/, paina enteriä. Poista tiedosto version ja käynnistä Minecraft uudelleen. Nyt peli päivittyy automaattisesti uuteen versioon.
05.07.2011

Out of memory?

Katso apuja täältä!

04.07.2011

Uudistuksia! Pressure platet voi asettaa kuvassa olevalla tavalla pöydänkansiksi, ikävä kyllä pyödälle ei voi laittaa mitään (esim. kakkua).

tables.gif
Serverillä voi nykyään lähettää fyysistä postia toisen pelaajan postilaatikkoon.

Lisätietoja postilaatikosta täällä.
30.6.2011

Minecraft päivittyi, mutta serveri ei. Katso täältä ohjeet downgreidaamiseen.

29.6.2011

Normal tai sitä korkeammat pelaajaluokat voivat nyt kirjoittaa kirjoja, basicit pystyvät toki lukemaan kirjoja. Katso asiaa parhaiten selittävä video tästä.

ÄLÄ KÄYTÄ /STACK KOMENTOA, JOS SINULLA ON INVENTORYSSASI KIRJOJA!

1.5.2011

Uudet pelaajaluokat otettu käyttöön. Oikeudet kasvavat joka tason myötä.

GUEST

BASIC

NORMAL

VIP

MODERATOR

ADMIN

Entinen NOOB

Ei oikeuksia.
- Uudehko pelaaja, joka on saanut oikeudet
- Laavan ja veden käyttö estetty
- Serverillä fiksusti käyttäytyvä ja jo jonkin aikaa pelannut pelaaja
- Laavan ja veden käyttö sallittu
- Oikeus tehdä kauppa ja pelikoneita
- Oikeus käyttää kirjoja
- Serverillä pidempään ollut aktiivinen ja fiksusti käyttäytyvä pelaaja
- Oikeus tehdä kauppa ja pelikoneita
- Oikeus käyttää TNT:tä
- Alueiden suojaus WE:llä (max. 500000 blokin alue (xyz) ja 7 erillistä aluetta)
- Laajennuksia oikeuksiin

18.4.2011

Metro-konsepti laajenee: nyt myös seisakkeet! Lue niistä metro-Wikistä.
8.4.2011

Ilmoitustaululla viesti kaupunkisuunnittelukilpailusta!
6.4.2011

Pieni välitiedote lienee paikallaan kaikille pelaajille.

Jonin serveri on jo useiden viikkojen ajan toiminut melko vakaasti, ja featuret, joita olemme käyttäneet, ovat pelanneet yllättävänkin hyvin. Haluaisimme luonnollisesti näin olevan jatkossakin. Kuitenkin Notchin porukka jatkaa tuota uusien client-versioiden paskomista ennustamattomaan tahtiin, ja aina kun uusi client-versio tulee, syntyy seuraava hässäkkä:

1. CraftBukkit-buildit (eli se serverin "pohjasofta") joutuvat joksikin aikaa kaoottiseen tilaan. Eli menee aikaa, ennen kuin edes tämä pohjabuildi toimii vakaasti uuden clientin kanssa.

2. Pluginien tekijät (jotka tekevät arvokasta hommaansa siis täysin vapaaehtoisesti, ilmaiseksi ja omalla ajallaan) joutuvat tilanteeseen, jossa heidän täytyy ruveta muuttamaan koodiaan uuden clientin kanssa yhteensopivaksi. Usean pluginin kohdalla tämä tarkoittaa lisäksi sitä, että uusi versio ei enää toimi vanhan clientin kanssa, ja pluginin tekijä ei oikeastaan voi tälle yhtään mitään.

3. Meillä, jotka teemme Pelitcraft-serveriä (lähinnä Joni ja allekirjoittanut), on edessä hirveä hässäkkä: mistä löytää CraftBukkit-buildi ja setti plugineita, jotka vielä toimivat riittävän vakaasti vanhassa clientissa? Ja jos sitä ei löydy, miten löytää vakaa serveri uutta clientia varten?

Tällä hetkellä tilanne on se, että olen käyttänyt koko viimeisen viikon kaikki illat löytääkseni 1.3-pohjaisen, mutta vielä toimivan serverin, jossa myös se kauppaplugini toimisi niin kuin sen haluaisimme toimivan. Mielestäni löysin sellaisen setin, joka toimii, mutta yksin omalla testiserverilläni en milloinkaan pysty testaamaan kaikkia ominaisuuksia siinä laajuudessa, kuin ne viat Pelitcraft-serverillä porukalla löytyvät. Plugini, joka tällä hetkellä ei toimi, on meille elintärkeä, sillä se on se, joka estää mm. tulen leviämisen maailmassamme. Toinen toimimaton plugini on BigBrother, myös meille elintärkeä, jolla moderaattorit löytävät grieferit.

Löysin noille plugineille vaihtoehdot, jotka näyttäisivät toimivan 1.3-alustalla, mutta kovin laajasti en niitä ole pystynyt yksin testaamaan. Rakentamallani alustalla toimisi kyllä sitten viimeinkin mm. kauppaplugini niin kuin se kaikkia pelaajia hyödyttäisi - mm. rautaa, kultaa ym. pystyisi myymään Metro-projektille ja saamaan siitä rahaa. Laitoin Jonille tänään vaihtoehdon tuolle toimimattomalle pluginille; toivottavasti sillä saataisiin uusi serveri polkaistua käyntiin.

Oma mielipiteeni on, että 1.4-alusta ei missään nimessä vielä ole niin vakaa, että meidän kannattaisi siirtyä siihen. Bukkit-foorumi on täynnä vihaisia pelaajia ja admineita, jotka eivät saa 1.4-pohjaisia servereitään vielä toimimaan.

Omasta puolestani pyydän nöyrimmästi pelaajiltamme kärsivällisyyttä tässä tilanteessa. Teemme Jonin kanssa kaiken, minkä voimme, mutta olemme erittäin vahvasti riippuvaisia koodaajista, joiden taidot ylittävät moninkertaisesti ainakin allekirjoittaneen taidot. Tämä tarkoittaa myös sitä, että jonkin aikaa aina, kun uuteen serveriin siirrytään, maailmassamme on sitä ja tätä, joka ei heti vielä toimi parhaalla mahdollisella tavalla.

Kiitos.

5.4.2011 Wikiä voi nyt editoida vain jäsenet!


Omat kaupat ovat viimeinkin mahdollisia - ja serverikauppakin on tulossa kovaa vauhtia! Lue ohjeet täältä.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HUOM! TÄRKEÄÄ!!!!


(190311) Haluan TNT oikeudet!


- Ei onnistu. Vain pitkään serverillä pelanneet ja tunnetut pelaajat saavat TNT oikeudet. Jos jatkuvasti niitä kyselet, voit olla varma ettet niitä saa.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kaikki tavaroiden craftauksesta: http://www.minecraftwiki.net/wiki/Crafting


Jos haluat lopettaa metrokyydin kesken, tuhoa kärry altasi. Kun ajat metrolla, älä klikkaa risteyksissä suunnan valitsemiseksi timanttityökaluilla - ne tuhoavat vaunun.

/home ja /warp toimivat taas - ja ovat nopeita! Myös /spawn on supernopea nyt.

Stone slabit inventoryssa (omassa/arkun) kaatavat helposti clientin. Jos näin käy, lue pauthorityn loistava vinkki täältä.

HUOM! Jos lennät serveriltä, älä loggaa välittömästi takaisin! Odota muutama sekunti.


Jos metro ei toimi eli vaunua ei tule vaikka seisot kutsulaatan päällä, reloggaa!